Sprawozdania z programu dostarczania żywności "Program 2019"

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubichowie z terenu województwa pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w
Tczewie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy
Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

-warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
-skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
-cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-tłuszcze (olej rzepakowy),
-dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym )

Pomoc żywnościowa trafiła 583 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego

Wydaliśmy osobom potrzebującym: 28 140,34 kg żywności;
1698 paczek żywnościowych;
0 posiłków;

W ramach Podprogramu 2019 dla 36 osób korzystających z pomocy
żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

•edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
•żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 12 uczestników
•Kulinarnych - 1 spotkanie dla 12czestników
•Niemarnowania żywności – 1 spotkanie dla 12 uczestników
•Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 uczestników